Omakotitalon lämpöhäviöt

Hyvä ullakon eristys pitää talon kesällä viileänä ja talvella lämpimänä. Jopa 60 % talon lämpövuodoista tapahtuu yläpohjan – ullakon ja katon alla olevien rakenteiden kautta. Hyvin eristetty yläpohja säästää energiaa ja lisää asumisviihtyvyyttä.

Paperipohjainen selluvilla soveltuu erinomaisesti kaikkien lämmöneristeiden, kuten purun, mineraalivillan tai muovieristeiden lisäeristeeksi. Se parantaa lämmöneristystä, lisää talon kosteuskapasiteettia ja saumattomana rakenteena tiivistää vanhan eristyksen vuotoja tehokkaasti.

Selluvillaa puhallettuna ullakolle.
Puhallusvilla on saumaton eriste.
Puhallusvilla sopii eristeeksi hyvin myös muiden eristeiden kanssa.

“Lisälämmöneristys selluvillalla lisää asumisviihtyisyyttä ja energiatehokkuutta. Se on ympäristöystävällinen valinta, joka maksaa itsensä takaisin.”

Lisää asumismukavuutta

Lisälämmöneristys pienentää lämpötilaeroja huoneen katon ja lattian välillä, mikä vähentää vedon tunnetta. Hengittävä puukuitu tasaa rakennuksen kostausvaihtelua ja auttaa pitämään kodin sisäilman laadukkaana. Hyvä lämmöneriste pitää huonelämpötilan miellyttävänä ympäri vuoden.

Selluvilla on ympäristöystävällinen valinta

Kierrätetystä sanomalehtipaperista valmistettu selluvilla on ympäristöystävällinen valinta. Kotimaisen kierrätyspaperin käyttö parantaa raaka-aineen ekologista tehokkuutta merkittävästi. Paperin sisältämiin puukuituihin sitoutunut hiili pysyy tallessa vuosikymmeniä. Selluvilla sitoo hiiltä moninkeraisesti enemmän kuin sen valmistus tuottaa.

Lisäeristyksellä energiatehokas koti

Hyvin eristetty talo on edullinen asua ja se säilyttää hyvin arvonsa. Esimerkiksi 120 m2 sähkölämmitteisessä omakotitalossa, jossa eristeenä on 200 mm lasivillaa, talon U-arvo on 0,24 W/m2K. Kun taloon lisätään selluvillaa 360 mm, saadaan U-arvoksi 0,08 W/m2K. Säästöä kertyy 21 %.

Kun talon eristys on kunnossa, myös lämpöpumput pääsevät toimimaan tehokkaasti. Kesällä jäähdyttämisen tarve vähenee ja talvella vähemmällä lämmitysenergialla saadaan enemmän mukavuutta.

Säästää selvää rahaa

Kesällä suurin osa taloon sisään tulevasta lämmöstä johtuu katon kautta asuintiloihin – ja vastaavasti talvella suurin osa lämmöstä karkaa harakoille katon kautta. Yläpohja on talon suurin energian tuhlaaja, mutta lähes poikkeuksetta sen eristys on edullinen toteuttaa. Tehty lisäeristys maksaa itsensä nopeasti takaisin nykyisillä energian hinnoilla.

Lämmöneristys yhdessä kattoremontin kanssa

Lisälämmöneristys on usein järkevä tehdä yhdessä kattoremontin kanssa. Meiltä saat sekä uuden katon että katon alle kunnon puhallusvillaeristyksen. Yhdessä tai erikseen. Teemme asiakkaalle veloituksetta kartoituksen, jossa selvitämme nykyisen eristystason ja teemme ehdotuksen, millainen lisäeristys tuottaisi parhaan hyödyn.

Pyydä tarjous jo tänään! Tarjoamme maksuttoman kartoituksen.

Haluatko maksaa lisälämmöneristyksen erissä?

Aina ei kannata välttämättä maksaa koko urakkaa kerralla. Halutessasi voit maksaa lisämmöneristyksen Svea-rahoituksen kautta osamaksuna. Svea tarjoaa korotonta maksuaikaa joustavasti maksimissaan 60 kk kiinteillä lainanhoitokuluilla.  Jos olet kiinnostunut rahoituksesta, lue tästä lisää.

Muista myös kotitalousvähennys

Olet oikeutettu kotitalousvähennykseeen kun teetät urakan meillä. Kotitalousvähennys on 40% työn hinnasta vuonna 2024. Lue lisää kotitalousvähennyksestä.

Video: Lisälämmöneristyksen työvaiheet